Rebozo (zwangerschaps)massage

Rebozo massage is een massage waarbij met een doek wordt gemasseerd. Deze traditionele katoenen doek wordt gemaakt in Mexico. In de landen van Midden- en Zuid-Amerika wordt deze doek voor vele doeleinden gebruikt. Zo wordt de Rebozo doek gebruikt tegen de kou over één of beide schouders, staat hij symbool waarbij een Mexicaanse vrouw respect afdwingt, wordt hij gebruikt als buikband ter ondersteuning van de groeiende zwangere buik, hoofdtooi, als ondergrond om bijvoorbeeld een emmer of mand te dragen, als draagdoek voor het dragen van kinderen middels allerlei draag- en knoop technieken en als massagedoek voor Rebozo massage.

De Rebozo massage is een zeer ontspannende massage en wordt ook door mannen en niet zwangere vrouwen ervaren als zeer fijn en rustgevend. Voor een zwangere vrouw is deze massage extra prettig omdat de baby in de buik op een zachte manier wordt mee bewogen. Ook de baby’s vinden de lichte schommelende bewegingen in de baarmoeder erg prettig.

Soms voel je als zwangere vrouw de baby te hard tegen je urineblaas of lever aan drukken. De Rebozo massage helpt je baby een positie, in de baarmoeder, in te nemen die comfortabel is voor jou als zwangere. Door het zachte wiegen en schudden laat je de spanning in je lichaam los, je baby krijgt meer ruimte waardoor hij ook kan ontspannen en een comfortabele positie kan in nemen. Ook is deze massage heerlijk bij harde buiken! En kan bekkenklachten verminderen. Tijdens de Rebozo zwangerschapsmassage wordt je hele lichaam gemasseerd met de rebozo – van hoofd tot voeten. Je zwangere buik wordt apart gemasseerd met de Rebozo.

Ook wordt deze massage vaak gebruikt na de bevalling. Je hebt immers als vrouw je lichaam negen maanden opengesteld en na de bevalling ben je sterk op je baby gericht. De ’sluitende’ Rebozo massage helpt je erbij om weer ‘tot jezelf’ te keren en terug te komen in je eigen lichaam. De massage wordt uitgevoerd door mij als masseur en je partner, zodat jullie de zwangerschap samen op een prettige manier kunnen afsluiten. Dit laatste is natuurlijk niet verplicht.

Deze massagetechniek, waarbij kleding wordt aangehouden, kan zowel liggend of zittend worden toegepast. De Rebozo massage wordt gecombineerd met een zwangerschaps- of wellnessmassage.

Deze massagetechniek kan ook tijdens de bevalling verlichting geven en door de partner worden toegepast. Tijdens een gezamenlijke massage van moeder en partner leer ik de partner om deze Rebozo en andere massagetechnieken toe te passen tijdens de bevalling. Zie voor meer informatie zwangere en partner massage.

Verwen jezelf met een heerlijk ontspannende Rebozo (zwangerschaps)massage en maak een afspraak!

Hoge kwaliteitseisen, professionaliteit en zeer ruime & brede ervaring